Før du investerer….

Før du investerer i nyt IT-udstyr er der nogle ting du bør undersøge:

 • Har du brug for en server?
  I mange helt små virksomheder kan det umiddelbart virke overdrevet at investere i en server. Alligevel må man sige, at så snart man er mere end én IT-bruger i virksomheden, er der en klar fordel i at have en server. Med de rigtige programmer installeret giver serveren medarbejderne mulighed for at se hinandens kalendere (og at booke aftaler i dem) – også når folk er på farten. Læs mere om det mobile kontor.
 • Hvilken kapacitet skal serveren have?
  Et beskidt salgstrick er at sælge kunden en server der er for svag. Kunden opdager først problemet, når serveren er leveret. Derfor må han købe en dyr opgradering.
  Det er billigere og bedre at købe den rigtige server fra starten.
 • Hvordan med backup?
  Backup er ofte et ømt punkt, og ikke mange orker at tale om det. Men faktum er, at udgifterne og tidsforbruget til at genskabe et system hvor der ikke findes en brugbar sikkerhedskopi, let kan blive så høje at det gør ondt. HVIS det overhovedet kan lade sig gøre at genskabe systemet. Husk derfor altid at få en backupløsning med – enten i form af en båndstation, hvor I selv skal stå for at skifte bånd dagligt, eller i form af et abonnement hvor virksomhedens internetforbindelse udnyttes til at sende backup’en til en onlineudbyder af backupservice.
 • Hvordan med garantien?
  Det er kendetegnende for en dygtig producent, at han tilbyder en god garanti og at det er muligt at tilkøbe særlig kort reaktionstid. Forud for købet bør man overveje, hvordan man kan klare sig uden en pc, en server eller et netværk som af den ene eller den anden grund bliver ramt af en fejl. Langt det meste udstyr, som leveres af baxit, ledsages af en treårig garanti med on-site service. Det betyder, at en autoriseret tekniker kommer på din adresse indenfor en garanteret tilkaldetid. Dette giver en helt anden tryg fornemmelse, end når serveren eller pc’en skal nedtages, indpakkes og sendes som hasteforsendelse til et værksted som i mange tilfælde befinder sig i udlandet.